VINTAGE SIERADEN

Alexandra gooit goede en bruikbare materialen nooit weg. Recycling en duurzaam is bij Pure by Alexandra heel belangrijk. We zijn zo’n weggooi cultuur geworden en dat is helemaal niet nodig. Naast dat het enorm belastend voor het milieu is, is het ook nog eens zonde. Waarom al die mooie bruikbare materialen weggooien? Bij Pure by Alexandra worden ze behandeld en in een nieuw modern jasje gestoken.

Hoe is het ontstaan om materialen te gaan hergebruiken?

Mijn moeder had vroeger prachtige kettingen met edelstenen zoals Lapis Lazuli en Rozenkwarts. Na haar overlijden heb ik deze prachtige sieraden gekregen. Al gauw merkte ik dat de basis versleten was en deze prachtige stenen een nieuw jasje verdiende. Zo ben ik begonnen met hergebruiken van oude kralen eerst voor mezelf. Steeds vaker krijg ik van dames hun oude sieraden. Soms willen zij een nieuw ontwerp hiervan en soms worden ze gedoneerd en dan maak ik er een prachtig ontwerp voor jullie van.

Voordat ik jouw mooie sieraad ontwerp en maak, gaan er een aantal stappen aan vooraf.

 1. De kralen of stenen krijgen een 1e reiniging. Ik doe ze in een badje met water en zeep en was ze 1 voor 1. Kan een kraal of steen hier niet tegen dan wordt deze niet hergebruikt. Zonder reiniging geen nieuw sieraad. Toch probeer ik het wel altijd en heb ik nog nooit gehad dat het niet goed ging.
 2. Dan gaan de kralen of stenen 24 uur in een bak water in het volle maanlicht. Wist je dat de energie van maan zeer reinigend is? Daar maak ik graag gebruik van.
 3. Na 24 uur in het volle maanlicht zijn de kralen of stenen weer compleet in hun eigen energie en leg ik de kralen of stenen te drogen op een doek.

Voilà de kralen of stenen zijn klaar om een mooi sieraad voor jou te maken!

Dan hebben we nog een andere soort vintage.

Vintage die eigenlijk geen vintage is. Ik zal het uitleggen. Zoals jullie weten ontwerp en maak ik sinds 2004 sieraden. Hierdoor weet ik niet altijd meer waar ik mijn materialen heb ingekocht of voor materiaal het betreft. We hebben het hier dan over de metalen in de sieraden. Mijn sieraden zijn altijd nikkelvrij. Bij de vintage sieraden kan ik dit niet altijd terug halen en hierdoor met zekerheid stellen dat de sieraden nikkelvrij zijn. Om deze reden noem ik ze vintage. Nieuwe sieraden met een ouder verhaal.

Pure by Alexandra
Met pure passie en liefde voor jou ontworpen!

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Martine

  Interessant om dit te lezen. Slim en goed voor het milieu!

  1. Alexandra

   Wat fijn om dit te horen, dank je wel voor je leuke reactie.

Geef een reactie