Onderhoud sieraden

Ken je dat, dat je sieraden verkleuren of lelijk worden? Wist je dat dit helemaal niet nodig is en dat je je sieraden echt lang mooi kunt houden?

Hoe houdt ik mijn sieraden mooi? Je wilt natuurlijk dat jouw Pure by Alexandra mooi blijft. Om die reden heb ik voor jou wat tips op een rijtje gezet hoe jij het beste met je sieraden om kunt gaan. Heb je er vragen over dan kun je mij uiteraard altijd contacten. 

 1. Geen aanraking met water. 
  Sieraden houden in het algemeen niet zo van een lekkere douche of van een duik in het water. Er kunnen dan namelijk zeepresten, chloor of zout achterblijven op je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.
 2. Vrijhouden van parfum/créme. 
  In de zomer gebruik je vaak een lekker parfum of zonnebrandcrème tegen de zon. Maar let op! Laat je sieraden niet in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotions, zonnebrand en haarspray.
 3. Doe je sieraden af als je gaat zweten. 
  Wanneer je gaat sporten of weet dat je zwaar werk gaat doen kun je het beste van te voren al je sieraden af doen. Zweet tast je sieraden aan en het risico om je sieraden te verliezen is hierbij ook groter. Opletten dus! 😉
 4.  Doe je sieraden af voordat je gaat slapen. 
  Sieraden slijten sneller als je ze 24/7 draagt. Daarom is het beter om ze voordat je gaat slapen af te doen. Zo loop je ook niet de kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen.
 5. Goed bewaren. 
  Sieraden zijn geen liefhebber van de zon of vochtige plekken. Bewaar daarom je sieraden zorgvuldig in sieraden zakjes, doosjes of displays en zet deze op een droge en donkere plek.
 6. Verklein de kans op knopen. 
  Je kent het wel dat kleine knoopje in je favoriete ketting die je er bijna niet uit krijgt. Tip! Sluit je kettingen, armbanden en andere sieraden voordat je ze opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop ontstaat.
 7. Doe je sieraden als laatste om bij het aankleden. 
  Tijdens het aankleden kun je gemakkelijk ergens achter blijven haken. Daarom kun je je sieraden het beste als allerlaatste aan doen.
 8.  Vermijd grote druk. 
  Zorg ervoor dat je sieraden goed van maat zijn. Wanneer er grote druk staat op je sieraden kan het voorkomen dat de rek uit bijvoorbeeld het elastiek gaat of dat je sieraden kapot gaan.
 9. Kijk uit met chemische producten. 
  Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.
 10. Pas op met zonlicht of de zonnebank. 
  Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Daardoor kunnen je sieraden verkleuren.
 11.  Poest 925 zilver met een zilverdoekje. 
  Je 925 sterling zilveren sieraden houdt je mooi door ze met een zilver poets doekje af en toe op te poetsen. Bewaar je zilveren sieraden donker en eventueel met een silica zakje erbij.
 12. Vermeil gouden sieraden NIET poetsen met een zilverdoekje. 
  Je Vermeil gouden sieraden mogen absoluut NIET gepoetst worden met een zilver poets doekje. Hiermee bestaat de kans dat je de goudlaag er af poetst. Hoe kun je ze wel mooi houden? Alle tips van 1 – 10 opvolgen. Daarnaast bewaar je je sieraden in het meegezonden doosje van Pure by Alexandra. Donker en eventueel met een silica zakje erbij.