FAQ

Frequently Asked Questions (Veel gestelde vragen)

Vermeil goud is verguld goud. Ok verguld goud kan met alle soorten metalen zijn, maar bij Vermeil is dit altijd met pure 925 Sterling zilver en daaromheen een dikke laag echt goud. Vermeil goud is een zeer duurzaam product, hypoallergeen en slijt niet.  

Gold Filled is verguld goud. Een dikke laag echt goud om een metaalsoort. Gold Filled is zeer duurzaam, hypoallergeen en slijt niet. 

925 geeft het percentage echt zilver aan. 92,5% is het hoogste percentage echt zilver wat in een sieraad verwerkt kan worden. 925 zilver wordt ook wel sterling zilver genoemd. 925 Sterling zilver is hypoallergeen en eigenlijk door iedereen te dragen. 

De beste tip blijft dat sieraden het mooist blijven als ze niet in aanraking met vocht komen. Dus water, parfum, bodyproducten zijn producten waar sieraden over het algemeen niet van houden. Stainless steel, echt goud en echt zilver daar in tegen kunnen hier wel goed tegen. Uiteraard zijn er nog veel meer tips om je sieraden mooi te houden. Je leest ze op deze   Wil je meer tips dan raad ik je aan DEZE pagina te lezen. 

Gold Plated bij Pure by Alexandra, bestaat uit roestvrijstaal met een dun laagje 14 karaat goud. Het laagje goud is heel dun en hierdoor kan het er af slijten. Om die reden mogen je Gold Plated sieraden niet met een zilverdoekje schoongemaakt worden en mogen de sieraden niet met vocht in aanraking komen. Op zich kan het niet meteen kwaad, maar om je sieraden mooi te houden raad ik je aan hier goed op te letten voor een optimaal behoud van je Gold Plated sieraden.

Dit natuurlijkvriendelijke alternatief voor koraal wordt gevonden op uitgedroogde zeebodems. Ocean bamboo of eigenlijk Bamboekoraal, is een skelet dat is opgebouwd uit calciumcabonaat in de vorm van boomachtige takken. Door afsterven en verstenen van de bamboewortels en het inwerken van ijzers en zouten ontstaat er Bamboekoraal. De oorspronkelijke kleur van Bamboekoraal is geel wit, de kralen krijgen hun eigen specifieke kleur doordat ze in een kleurstofbad worden ondergedompeld. Tenslotte worden de kralen bewerkt met een basis van hars en daarna gepolijst waardoor ze een prachtige hoogglans krijgen. Ocean bamboo is een natuurproduct, iedere kraal heeft een eigen unieke uitstraling, kleuren en maten kunnen onderling van elkaar afwijken.

THE PURE VINTAGE COLLECTIONS

Sieraden weg gooien?
Zeker niet!
Daar maak ik weer hele mooie sieraden van.

Alexandra gooit goede en bruikbare materialen nooit weg. Recycling en duurzaam is bij Pure by Alexandra heel belangrijk. We zijn zo’n weggooi cultuur geworden en dat is helemaal niet nodig. Naast dat het enorm belastend voor het milieu is, is het ook nog eens zonde. Waarom al die mooie bruikbare materialen weggooien? Bij Pure by Alexandra worden ze behandeld en in een nieuw modern jasje gestoken. 

Hoe is het ontstaan om materialen te gaan hergebruiken?

Mijn moeder had vroeger prachtige kettingen met edelstenen zoals Lapis Lazuli en Rozenkwarts. Na haar overlijden heb ik deze prachtige sieraden gekregen. Al gauw merkte ik dat de basis versleten was en deze prachtige stenen een nieuw jasje verdiende. Zo ben ik begonnen met hergebruiken van oude kralen eerst voor mezelf. Steeds vaker krijg ik van dames hun oude sieraden. Soms willen zij een nieuw ontwerp hiervan en soms worden ze gedoneerd en dan maak ik er een prachtig ontwerp voor jullie van.

Voordat ik jouw mooie sieraad ontwerp en maak, gaan er een aantal stappen aan vooraf.
  1. De kralen of stenen krijgen een 1e reiniging. Ik doe ze in een badje met water en zeep en was ze 1 voor 1. Kan een kraal of steen hier niet tegen dan wordt deze niet hergebruikt. Zonder reiniging geen nieuw sieraad. Toch probeer ik het wel altijd en heb ik nog nooit gehad dat het niet goed ging.
  2. Dan gaan de kralen of stenen 24 uur in een bak water in het volle maanlicht. Wist je dat de energie van maan zeer reinigend is? Daar maak ik graag gebruik van.
  3. Na 24 uur in het volle maanlicht zijn de kralen of stenen weer compleet in hun eigen energie en leg ik de kralen of stenen te drogen op een doek.

Voilà de kralen of stenen zijn klaar om een mooi sieraad voor jou te maken!

Dan hebben we nog een andere soort vintage.

Vintage die eigenlijk geen vintage is. Ik zal het uitleggen. Zoals jullie weten ontwerp en maak ik sinds 2004 sieraden. Hierdoor weet ik niet altijd meer waar ik mijn materialen heb ingekocht of voor materiaal het betreft. We hebben het hier dan over de metalen in de sieraden. Mijn sieraden zijn altijd nikkelvrij. Bij de vintage sieraden kan ik dit niet altijd terug halen en hierdoor met zekerheid stellen dat de sieraden nikkelvrij zijn. Om deze reden noem ik ze vintage. Nieuwe sieraden met een ouder verhaal.

Pure by Alexandra

Met pure passie en liefde voor jou ontworpen!