Kettelen of geketteld wat is dat nou precies

Kettelen of geketteld wat is dat nou precies?

In de webshop vind je veel sieraden die geketteld zijn. Wat is dat nu precies? Kettelen in een methode waarbij je schakel voor schakel het sieraad met de hand aan elkaar verbind door middel van losse onderdelen.  Deze losse onderdelen worden kettelstiften genoemd. Hieronder een voorbeeld van kettelstiften in zilver en goud kleur.    

kettelstift goud en zilver

Op deze kettelstiften, rijg ik de mooiste materialen zoals edelsteen kralen, zoetwaterparels, houten kralen, glas kralen, acryl kralen en noem maar op. De leukste combinatie kun je zo maken en deze verbind je allemaal aan elkaar. Bij Pure by Alexandra worden deze ontwerpen allemaal uitgedacht door Alexandra en ook nog eens met de hand door Alexandra zelf gemaakt.

Alexandra is altijd al erg gefascineerd geweest voor geschakelde sieraden. Veelal waren het alleen maar enkel kleurige sieraden zoals goud en zilver. Hoe leuk is het dat je door middels van kettelen er alle kleuren van de wereld aan kunt toevoegen. Bedenk een kleuren combinatie en Alexandra maakt daar de mooiste sieraden van. 

Enige tijd geleden kwam er een klant die vroeg of er een, bij haar outfit  bijpassende ketting, kon gemaakt worden? Samen hebben we de gewenste kralen erbij gezocht en later heb ik daar zelf nog wat aan toegevoegd. Resultaat? Een oogverblindende ketting en een klant die stralend de deur uit ging. 

Eindresultaat gekettelde ketting op maat

Eindresultaat gekettelde ketting op maat

Dat is dus zo leuk aan de methode kettelen. Het is best een intensief werkje, maar als het sieraad eenmaal klaar is, dan heb je echt een heel uniek sieraad en dat ook nog eens allemaal met de hand gemaakt. 

Hieronder nog wat leuke voorbeelden uit de webshop van gekettelde sieraden.

Heb je een vraag hierover of speciale wensen? Laat het mij dan vooral weten. Samen komen we altijd tot een prachtig ontwerp speciaal voor jou op maat gemaakt!

Kettelen wat is dat nou precies

Geef een reactie